Træningshold

Mind and body benefits

Pilates og yoga er træningsformer, der minder meget om hinanden.

For begge gælder det, at du kan arbejde med din krop i det tempo, du er klar til, og det vigtigste er, at du øver dig i at lytte til, hvad du har brug for.

På holdene behøver du ikke at sammenligne dig med andre, for de kan ikke mærke, hvad netop din krop har brug for. Nogle gange skal du hvile mere i løbet af en time, mens du andre gange gerne vil udfordre dig selv i sværere øvelser. Alle øvelser, jeg underviser i, kan jeg skalere op og ned, så du kan tage hensyn til, hvis du har en skade eller ikke skal presse dig selv i dag. Eller omvendt netop vil udfordre dig selv mere.

Hvis du gennem dit liv har kæmpet meget med at sammenligne dig selv, din krop og dine præstationer med andre, er det netop et tema, du kan arbejde med undervejs. Det handler om at spotte og slippe de gamle mønstre og vende hjem til, hvordan det egentlig mærkes at være dig og lytte til, hvad netop du har brug for.

Pilates

Pilates arbejder ud fra grundprincipper med respekt for kroppen, så du minimerer risikoen for skader og passer på dem, der er i forvejen. Du styrker din core og bruger din opmærksomhed til at mærke, hvordan netop du skal træne, så du nærer din krop. Det er nemlig kun dig, der kan mærke din krop indefra. Bevægelserne er præget af at bruge kroppens egen tyngdekraft til at skabe modstand, og den samme bevægelse gentages ofte 8-12 gange, hvorefter en ny overtager. Vejrtrækningen er ind gennem næsen og ud gennem munden, og her er et særligt fokus på at styrke din core og din ryg.

I pilates kan der benyttes redskaber som redondobolde og foamrollere, som begge er i klinikken.

Yoga

Yoga arbejder også ud fra grundprincipper, der minder om dem i pilates, dog er der her flere stræk og yderstillinger. I yoga arbejder vi med dybere stræk og flow sekvenser – altså en sammensætning af forskellige bevægelser, og vejrtrækningen foregår også her via næsen, men oftest pustes der også ud via næsen. Du skal dog finde den vejrtrækning, der passer til dig, og dette guider jeg dig til undervejs på timerne.

I yoga kan der benyttes redskaber som yogablokke og yogastroppe, der begge er i klinikken.

I yoga er der traditionelt set større fokus på meditation og at søge indad, ikke blot i kroppen men i sjælen, og yoga og mindfulness udspringer af de samme traditioner. På timerne benytter vi både vejrtrækningsøvelser, du guides i opmærksomhed og accept af det, der er, og vi slutter også af med udstrækning, afspænding og meditation.