Få min opskrift på ramsløg pesto
Kan du godt lide at sanke, så er det et rigtig god tidspunkt for at få fingrene i de lækreste ramsløg blade!
De dufter af hvidløg og smager eminent i en pesto! Jeg har også god erfaring med at lave ramsløgsalt og ramsløgsmør.
Og denne forårsweekend skal du have min opskrift på ramsløgpesto! Og den er dejligt simpel:
- 100g ramsløg
- 75 g ristede solsikkekerner (eller mandler eller pinjekerner)
- Saft fra ½ citron
- 1 tsk salt
- 40-50 g parmesan
- ½-3/4 dl olivenolie.
Blend det hele godt sammen og smag til, så der bliver en god balance mellem umami, salt, fedme og syre. Justér også konsistensen med olivenolie, så den ikke bliver for fast.
Min erfaring er, at den sætter sig og bliver mere fast, når den står i køleskab. Så det kan give mening at tilføje mere olie henad vejen – hvis den da holder så længe
Rigtig god fornøjelse!
Kærlig hilsen
Louise